Press

Slovenački automobilista Gašper Dernovšek uspeo je da obezbedi sedište za NASCAR Evroseriju za 2020. godinu!

Ova vest stigla je nepunih mesec dana posle drugog regrutacionog testa na stazi Fontene-le-Komt u Francuskoj, na kojem je Dernovšek bio najbrži od 40 kandidata.

Gašper Dernovšek je letošnji državni prvak Republike Slovenije v krožno-hitrostnih dirkah. Naslov je osvojil že dve dirki pred koncem sezone, zmagal pa ni le na eni dirki, kjer je nastopil. Potem, ko so letošnja prvenstva že nekaj časa pod streho, smo se z njim pogovorili o letošnjem dogajanju na in ob dirkališčih. Navedel je razloge za letošnje uspehe, orisal sodelovanje z AŠ 2005 ter Lemo Racingom, ter zaupal sanje, vizijo in načrte za prihodnost.

V drugi ediciji “Gostilniške debate” (če niste prebrali prve, imate na tem mestu možnost popraviti svojo napako) smo kramljali z Gašperjem Dernovškom. Gre za izredno obetavnega slovenskega dirkača, ki se je v letošnjem letu preko izbora “RaceStar” prebil za volan pokalnega Renaulta Twinga Leme Racinga.

Slovenački automobilista Gašper Dernovšek završio je test NASCAR Euroserije na stazi Fontene-le-Komt u Francuskoj.

 

Dramatické souboje nabídl sobotní závod Twingo Cupu na okruh Slovakia Ring. Na startu se sešlo rovných šestnáct jezdců, přičemž první řadu obsadila bratrská dvojice Kramerů. Z pole-position startoval Stefan a vedle něj Alfred a hned v prvním kole vytvořili nerozlučný tandem a způsobem nárazník na nárazníku se snažili poodjet svým pronásledovatelům.

Hvaležnost nastopanja v pokalu Renault Twingo so spoznali že številni slovenski in tuji dirkači. Gre namreč za vstopnico v svet avtomobilskega športa, ki je cenovno ugodna, poleg tega pa nudi tudi zvrhano mero adrenalina, zabave ter možnosti za dokazovanje dirkaškega znanja. Srditi boji blatnik na blatnik, ki poskrbijo za razburljivost, so stalnica.

Lema rejsing je slovenačka ekipa, sveprisutna na evropskoj turing sceni. Jedan od njenih pulena je i Gašper Dernovšek, momak koji je relativno kasno ušao u svet trkanja, ali je veoma odlučan da tu ostane i postigne uspeh.

Iz sveta avto-športa prihaja izjemna novica! Slovenski dirkač Gašper Dernovšek je pometel s konkurenco na testiranjih in se uvrstil v serijo NASCAR!

+ (386) 51- 331- 420

info@dernovsek.com

©2020 by Gasper Dernovsek.